نکات آموزشی خودرو

15 ویژگی مکانیک ماهر و متخصص که باید بدانید

15 ویژگی مکانیک خوب

پیدا کردن مکانیک خوب باتوجه به گرانی های صنعت خودرو به خصوص قطعات یدکی، برای دارندگان وسایل نقلیه یک امر ضروری می باشد. اما با وجو همه فشارهای مالی اکثر صاحبان خودرو حاظر هستند هزینه بیشتری را برای تعمیر ماشین به مکانیک ماهر بدهند ولی خیالشون از سلامت ماشین راحت باشه. اما متاسفانه خیلی از افراد مثل خود من هزینه زیاد به مکانیک مثلا ماهر بابت تعمیر ماشین داده اند اما بازهم ماشین دل چسب نبوده . کیان یدک در مقاله ویژگی های مکانیک ماهر  قصد دارد به شما کمک کند تا مکانیک های خوب را شناسایی کنید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

شناخت مکانیک ماهر

خیلی وقت پیش قبل از اینکه تخصصی وارد حوضه مکانیک بشم. ماشینم مثل قبل شتاب کافی نداشت، دنده های بدجا می رفتند. تا اینکه تصمیم گرفتم ماشین به تعمیرگاه ببرم و اقدام به تعویض دیسک صفحه کنم. 2 تا مکانیک می شناختم که با این افراد برای مکانیک خودرو در ارتباط بودم. اما نزدیک خانه ما یک تعمیرگاه جدید باز شد با کلی امکانات و مغازه ترو تمیز که هر از گاهی تصمیم برای انجام خدمات پیش این بنده خدا می رفت . بعد از کلی فکر کردن که در ادامه دلیل تصمیم گیرهای به شما میگم، قرار شده به تعمیرکار جدید نزدیک خانمون مراجعه کنم برای تعویض دیسک صفحه.

گزینه های روی میز برای تعویض دیسک صفحه

تعمیرکار اول: که اسمش صابر بود. کارش خوب سر حوصله کار می کرد. ولی بد اخلاق بود و قیمت کمی بالا می داد. کار تنظیم موتور هم انجام می داد.

مکانیک دوم: علی اقا، خیلی ها به من گفتند که برو پیش این بنده خدا هم منصف هست هم کارش درسته. ولی تنها دلیلی من پیشش نرفتم این بود که این بنده خدا دستگاه دیاگ نداشت و من فکر می کردم کسی که دیاگ نداره نمی تونه مکانیک خوبی باشه.

تعمیرکار یا مکانیک سوم : هم مغازه بزرگی داشت، نزدیک منزل بود و کلی امکانات داشت و دستگاه دیاگ. زرق برق مغازش زیاد بود هر ادمیو گول می زد.

تصمیم نهایی

بعد از کلی فکر کردن و دو دو تا چهارتا کردن تصمیم گرفتم به نفر سوم کار کنم. طبق صحبت هایی که انجام دادیم گفت غروب ماشین بیاری فردا بهت تحویل میدم. من روز سه شنبه تحویل دادم و متاسفانه ماشین یک هفته بعد با کلی خرج اضافه تر از انچه که پیش بینی میکردم گرفتم که بخشی به خاطر اتفاقات ناخواسته و بخش دیگر به خاطر بی تجربگی تعمیرکار بود. توی این اتفاق درس های زیادی گرفتم که تصمیم گرفتم با تهیه مقاله ویژگی های مکانیک ماهر با شما همراهان کیان یدک اشتراک گذاری کنم.

اولین ویژگی یک مکانیک خوب خوش قول بودن

یک مکانیک خوب همیشه روی حرف و قولی که با صاحب خودرو داده  می ماند و تلاش میکند که بد قول نشود. یا اگر به هر دلیلی به زمان مرود نظر نمی رسد. با صاحب خودرو تماس گرفته و  موضوع را اطلاع می دهد تا صاحب خودرو به تعمیرگاه مراجعه نکند.

نکته : تاخیر یک روزه برای کارهای سنگین و یا چند ساعته برای کار های سبک یک عمر طبیعی است و باید صاحب ماشین این موضوع را بپذیرد.

دومین ویژگی هنر برقراری ارتباط

یکی از ویژگی های که انسانی به نظرم باید بلد باشه به خصوص کاسب ها، هنر برقراری ارتباط با مشتریان و احترام به آن ها است. اگر تعمیرکار خودرو در کنار کیفیت کار عالی، برخورد مناسبی هم داشته باشد مشتری را برای دفعات بعدی ترغیب می نماید که به او مراجعه کنند. و مطمئن باشید تبلیغ کار مکانیک را پیش مابقی دوستان و فامیل انجام می دهد.

نکته برای مکانیک ها: اگر کم حوصله باشید، با مشتری با لحن تند صحبت کنید به احتمال زیاد مشتری‌های قدیمی خود را از دست خواهد داد. همچنین یک مکانیک ماهر باید بتواند توضیحات اختصاصی در مورد قطعات و عیب و ایراد‌ های خودرو را برای مشتریان به زبان رسا، ساده و قابل فهم توضیح دهد و از به‌ کار بردن کلمات یا اصطلاحات تخصصی خودداری نماید.

سومین ویژگی اطلاعات بروز

صنعت خودروسازی روز ‌به روز در حال پیشرفت است و مکانیک‌ های ماهر در دنیا همیشه نسبت به آخرین پیشرفت‌ ها آگاهی کامل و اطلاعات کافی را دارند. اگر یک تعمیرکار از آخرین پیشرفت‌های صنعت خودرو و تعمیرات آن آگاهی نداشته باشد قطعا نمی‌ تواند به مشتریان خدمات با کیفیت ارائه دهد. هم‌ چنین کسانی که تجربه بیشتری دارند، می‌ دانند که ممکن است هر خودرویی با هر عیبی وارد تعمیرگاهشان شود. و احتمال خودرو های خارجی به مراتب بالاتر است.

اطلاعات به روز تعمیرکار

چهارمین ویژگی توانایی تشخیص سریع مشکل

امروزه با وجود نرم افزار های مثل اسنپ، تپسی و…  خودروه وسیله ای برای امرار معاش شده است و در حقیقت ماشین های آن ها منبع درآمدشان محسوب می شود. در شرایط اقتصادی سختی که در ان قرار داریم مکانیک نباید به مدتی طولانی خودرو خود را در تعمیرگاه به بهانه تشخیص عیب قرار دهد. پس توانایی تشخیص درست و سریع مشکل خودرو اهمیت بسیاری دارد و مکانیک باید بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن، عیب خودرو را تشخیص دهد.

پنجمین ویژگی کسب اجازه قبل از تعمیر

گاها خرابی در ماشین رخ می دهد که بسیار نهفته و سنگین می باشد. مکانیک خوب قبل از تعمیر این موضوع را با صاحب خودرو مطرح می کند و در صورت تایید. اقدام به تعمیر خودرو می کند. شاید صاحب خودرو بنا به دلایل مختلف قصد خرج کردن برای خودرو نداشته باشد.

ششمین ویژگی تمیزی محیط کار

یک مکانیک حرفه‌ای علاوه بر روزهای معمولی، در روز های کاری سخت نیز به نظافت محل کارخود اهمیت زیادی می‌ دهد. تمیزی محیط کار نشان می‌ دهد که او برای خودرو و صاحب خودرو ارزش قائل است و رعایت همین یک اصل ساده باعث جذب و جلب رضایت مشتری می شود.

نکته : مکانیک پر از روغن و کثیفی می باشد و نباید توقع زیادی داشت.

مکانیک تمیز

هفتمین ویژگی تخصص عمیق

اگر یادتون باشه یکی از دلایل بنده برای کار نکردن با تعمیرکار دوم ( علی اقا ) به دلیل نداشتن دستگاه دیاگ بود. که این طرز فکر من کاملا اشتباه بود. و قصد دارم در این بخش به جزئیات این تصمیم اشتباه بپردازم.

بعد از اینکه صفحه کلاچ عوض کردم یک روز برای ریگلاژ کردن ترمز عقب ماشین پیش علی اقا رفتم . و از علی اقا سوال کردم چرا شما دستگاه دیاگ نمیاری. سخته من بخوام بیام اینجا بعد منو برای دیاگ خالی بفرستی جای دیگه پاسخ علی اقا خیلی برام جالب بود. گفت اوردن دستگاه دیاگ برای من هیچ کاری نداره، تخصص من گیربکس و موتور خودرو هست. مطمئن هستم با اوردن درامدم بیشتر میشه ولی رضایت قلبی ندارم، چرا که تنظیم موتور یک علم جدا و پیچیده ای است که باسالها تجربه بدست می اید.

تجربه فوق العاده

بعد از کلی تحقیق درباره مکانیک های خوب به این نتیجه رسیدم که مکانیک هایی درامد بیشتر و از طرفی مشتریان راضی تر دارند که فقط روی یک موضوع خاص تمرکز کردند. و این تمرکز و عمیق کار کردن باعث شده عیب ماشین ریشه ای حل کنند.

تذکر جدی : از مکانیک های که همه کاره دوری کنید. متاسفانه مکانیک های وجود دارند که کار باطری سازی / تعویض روغن اتومات / جلوبندی / موتور و گیربکس / سشتشوی انژکتور و .. انجام می دهند که شک نکنید تخصص خیلی کم و سطحی در هر کدام از این موارد دارند.

هشتیمن ویژگی امانت دار بودن مکانیک

وقتی که خواستم برم ماشین بگیرم از تعمیرگاه دیدم ماشین جلوی تعمیرگاه نیست. از شاگرد تعمیرگاه پرسیدم ماشین کجاست گفت اوسا رفته کیک بخره برای تولد. توی اون لحظه تصمیم گرفتم به هیچ عنوان با تعمیرکار سوم کار نکنم کسی که امانت دار ماشین مردم نیست. تعمیرکار خوبی هم نخواهد بود. متاسفانه تعداد خیلی اندکی از تعمیرکار ها هستند که رعایت اصول اخلاقی نکرده و دست به کارهای زیر می زنند.

  1. کشیدن بنزین از ماشین
  2. جابه جا کردن قطعات استوک با نو
  3. انجام کارهای شخصی با ماشین مشتری
  4. سرک کشیدن به وسایل شخصی داخل ماشین
  5. برداشتن کاتالیزور خودرو
  6. و …

نهمین ویژگی مدیریت احساسات

وقتی ماشین خراب شود ناخوداگاه بعضی از افراد دچار تنش های عصبی شده و کارها به دور از اخلاق انجام می دهند و با عصبانیت و خشم با مکانیک صحبت می کنند. یک مکانیک خوب باید توانایی کنترل احساسات را داشته باشد و خود دچار تنش های عصبی نشود.

دهمین ویژگی مسئولیت پذیری بالا

یک تعمیرکار ماهر و حرفه ای در کار خود انصاف دارد و وجدان کاری را سر لوحه  کار خود قرار می دهد و قطعا با مشتریان خود بسیار صادقانه رفتار می کند و در انجام کار تعمیر سعی می کند کار با کیفیتی را ارائه دهد و از قطعات مناسبی برای تعمیر خودرو استفاده نماید و این گونه باعث جلب رضایت مشتری شود. مشتری راضی حتما در دفعات بعدی به چنین تعمیرکار منصفی مراجعه می کند و حتما به آشنایان خود نیز آن تعمیرگاه را معرفی می نماید. به همین دلیل است که بعضی از تعمیرگاه های سطح شهر از محبوبیت خاصی برخوردارند و همیشه تعمیرگاه هایشان مملو از ماشین های خراب و آماده ی تعمیر است.

یازدهمین ویژگی تضمین کار یا گارانتی

باید به این نکته توجه داشته باشید که بعضی از تعمیرکاران به صورت تضمینی کار می کنند و اگر بعد از انجام تعمیر مشکلی برای خودرو پیش بیاید، بدون دریافت هزینه، مجددا آن را تعمیر می نمایند. تضمین کار، باعث جلب اعتماد مشتری می شود. البته درحال حاظر باتوجه به پایین آمدن کیفیت قطعات تضمین دادن در این شرایط کمی سخت می باشد. ولی مکانیک خوب هم قطعه اصلی را می شناسد هم تضمین کار می دهد.

تجربه دیگر: هم زمان با تعویض دیسک صفحه تصمیم گرفتم لنت های عقب ماشین را تعویض کنم. بعد از یک هفته ماشین را تحویل گرفتم و راهی جاده شدم تا ماشین تست کنم. توی جاده مجبور به ترمز شدید  شدم ولی ترمز بعد از چند بار پدال فشار دادن عملکرد و خطر از بیخ گوش ما گذشت. وقتی به تعمیرگاه مراجعه کردم برای بررسی این مشکل اول می گفت مشکل نداره بعد از چرخ زدن با ماشین، متوجه شد هواگیری انجام نداده و اقدام به هواگیری ماشین کرد. جالبه بدونید برای جبران اشتباه خودش که می توانست خسارات جانی و مالی برای من در پی داشته باشد. باز هزینه  هواگیری از من گرفت.

تضمین تعمیر خودرو

دوازدهمین ویژگی مهارت‌های فنی بالا

مکانیک خوب در حوضه کاری خودش بسیار عمیق شده و دقیق می داند برای تعمیر چه مراحلی را باید پیش بگیرد تا در سریع ترین زمان ممکن مشکل ماشین بر طرف شود.

مکانیک خوب چه ویژگی های دیگه داره ؟

13- داغی قطعات یا قطعه تعویض شده به صاحب خودرو تحویل میده

14- برای بازدید از خودرو از مشتری هزینه ای دریافت نمیکنه

15- از بدنه خودرو مراقبت میکند که زمان تعمیرات هیچ خط یا خشی به بدنه وارد نشود.

16- از تعمیرهای غیر ضروری خوداری می کند.

برای اولین بار چطور مکانیک خوب تشخیص بدم؟

سوالی که خیلی از دوستان از ما سوال می پرسند این است که برای بار اول نمی شواد موارد بالا تشخیص داد ما باید چکار کنیم ؟ پاسخ من به این دوستان با رعایت موارد زیر به آسانی به تعمیر کار خوب برسید.

روش پیدا کردن تعمیرکار خوب
  • پرسش از افراد باتجربه
  • پرسیدن از کاسب های محل به خصوص مناطقی که مکانیکی بیشتر است.
  • پرسش از خود مکانیک ها

مثال : تکنیک من این هست که از تنظیم موتور سراغ باطری ساز می گیرم یا از تعویض روغنی سراغ تنظیم موتور

  • بعضی از مکانیم ها به قدری ماهر هستند که جلوی درب مکانیکی کلی ماشین پارک شده و باید وقت بگیرید.
  • سوال از فروشگاهای لوازم یدکی
  • بردن ماشین به نمایندگی آسان ترین راه ولی بهترین راه نمی باشد.
  • مکانیک های که نمایندگی دریافت کردند.

نکاتی که صاحبان خودرو قبل از تعمیر باید بدانند.

  • بهترین تعمیرکار خود صاحب ماشین است . بهتر است اطلاعات خود را در زمینه خودرو بالا ببرید تا به مکانیک برای پیدا کردن عیب کمک کنید.
  • از دخالت کردن یا سرک کشیدن و یا سوال های پشت سر هم از مکانیک خوداری کنید. چرا که تمرکز مکانیک به هم ریخته و احتمال خطا بالا می رود.
  • قبل از خراب شدن ماشین مکانیک / باطری ساز / جلوبندی ساز / تنظیم موتور و حتی لوازم یدکی خوب را شناسایی کنید.
  • حتما با مکانیک ها ارتباط دوستانه برقرار کرده و شماره انها را برای موارد ضروری ذخیره کنید.
  • بازدید های دوره ای به شما کمک می کند تا از هزینه های سنگین به دور باشید.
  • انتظار معجزه بدون هزینه کردن از مکانیک نداشته باشید
امتیاز شما به محتوای این مطلب
[تعداد رای ها: 2 میانگین امتیازها: 2.5]

4 دیدگاه در “15 ویژگی مکانیک ماهر و متخصص که باید بدانید

  1. رضا گفت:

    دوست عزیز ممنون سوال دارم خدمت شما چطور یک مکانیک خوب و بداخلاق تحمل کنیم ؟

    1. اگر کارش خوب و مطمئن است به نظرم نباید تحملش کنید باید باهاش راه بیاید تا بعد از تعمیر باخیال راحت توی جاده رانندگی کنید

  2. مهدی گفت:

    ممنون چقدر پر یار بود خاطره شما

    1. kian yadak گفت:

      ممنون اقا مهدی عزیز .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *